Banner
Travel

Brave Cut

Before


After

De cand ma stiu, am avut parul scurt, poate pentru ca parintii mei s-au gandit ca este cel mai usor de intretinut. Visam atunci la un par lung si nu de putine ori imi puneam un pulover pe cap si-mi imaginam un par bogat si lung, cu care sa ma afisez.

In 30 de ani am reusit sa-l las de doua ori sa creasca suficient de mult, in sfarsit visul meu din copilarie se indeplinise si ce sa vezi –  am terminat prin a-l tunde. Prima data pentru ca imi doream o schimbare.

Saptamana trecuta am avut alt scop – mi-am dorit din tot sufletul sa ajut pe cineva, care din motive medicale nu se mai poate bucura de podoaba capilara. Si chiar daca initial ma gandeam ca in sfarsit am ajuns la o lungime considerabila, dorinta de a bucura pe cineva intr-o situatie extrem de delicata, mi-a usurat enorm de mult decizia. Plus ca rezultatul a fost pe masura asteptarilor mele, excelent pentru perioada de vara.

Vreau sa revin la cauza in sine, desi probabil pentru multi dintre voi nu mai este o noutate, campaniile de promovare fiind destul de numeroase, atat in randul personalitatilor cat si in randul femeilor obisnuite. Prin donarea parului  nostru( cerintele sunt diferite in functie de tara cred-lungime, structura, greutate) putem sa contribuim la realizarea unei peruci pentru oamenii bolnavi de cancer, care in urma tratamentelor cu citostatice si-au pierdut parul.

Pentru orice om, diagnosticul cancer este crud si nemilos. Brusc viata, din toate punctele de vedere se schimba, prioritatile sunt reanalizate, timpul petrecut cu cei dragi creste considerabil si fiecare ajutor, fie ca este vorba si de o „banala” conversatie este un pansament pentru suflet. Stiu ca multa lume tinde sa se autoconsoleze spunand: nu ma priveste pe mine, nu in mod direct. Oricand, la orice ora, o boala crunta ne poate afecta familia, prietenii si la fel de dureros pe noi insine.

Controlul de rutina, fie ca vorbim de stomatolog, de medicul ginecolog (inclusiv mamografia-da, cancerul de san poate aparea inclusiv la femeile peste 30 ani), de medicul dermatolog, samd trebuie facut regulat, pentru ca da- AVEM DOAR O VIATA! Si avem un corp de care trebuie sa avem grija, atat la interior cat si la exterior. Pentru noi, pentru toti cei dragi noua.

 

Daca puteti, nu ezitati sa-i ajutati pe cei bolnavi, indiferent cum. Fiecare gest conteaza enorm!

Banner

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *