Banner
Travel

Efteling

Intrarea in parcDiorama- lumea in miniatura
Symbolica- o noua tema a parcului(la momentul in care noi am fost, nu avusese inca loc inaugurarea)Intrarea in „Padurea de poveste”
Joris en de Draak
De Vliegende HollanderOm fericit

Daca 4 ani de eram strict legata de examene si cursuri, dupa ce am incheiat am simtit cumva nevoia sa recuperez tot ce mi-a lipsit in acest timp. Am dormit, am petrecut timp cu familia si cu prietenii, dar mai ales – am calatorit. Fie ca a fost Birmingham pentru un weekend, Paris sau Olanda pentru o zi, am simtit nevoia sa ies, sa vad, sa gust din produsele traditionale sau pur si simplu sa aud o limba straina.

Pentru majoritatea ceea ce noi obisnuim sa facem nu prea este concediu: ceilalti prefera un sejur la mare, pe plaja 7-10 zile, daca este posibil all-inclusive. Noi dintr-un astfel de concediu, nu reusim sa stam linistiti la bronzat decat maxim doua zile, in rest trebuie sa umblam, sa vizitam. Teoretic ne-ar mai fi necesara inca o saptamana de concediu, macar sa ni se relaxeze picioarele.

Acum doua saptamani am decis, super spontan, sa mergem in parcul de distractii Efteling in Olanda. Prima mea experienta cu astfel de parcuri a fost acum 9 ani in Phantasialand. Tin minte ca ieri, ca in secunda in care m-am dat in Mistery Castle mi-a fost atat de frica si am tipat atat de tare incat imi era teama ca o sa-mi sara plombele din gura, la propriu.

Intre timp m-am mai „relaxat”( Andy zice ca m-am calit), dar asta nu inseamna ca nu imi este frica in continuare in unele atractii. Numai ca dupa primele secunde, nu mai tip de frica, ci mai mult de bucurie, adrenalina fiind extraordinara. Plus ca mai nou am eu o chestie foarte motivationala: Incearca sa-ti depasesti toate fricile.

Sa revenim insa la Efteling. Noi am plecat pe la 8:30 si la 11:15 eram deja acolo, cu pauza de cumparat cafea si pauza de spalat bluza( in meticulozitatea mea de a-i fixa paharului lui Andy, am omis sa-l fixez pe al meu, deci cam un sfert din latte  a ajuns pe mine).

Cu toate ca in Germania era zi libera si in Olanda nu, nu a fost atat de aglomerat pe cat credeam noi, asa ca am intrat relativ usor in parc. La atractii aveam insa de asteptat, undeva intre 15 Minute si o ora.

Plusuri:

 • Intrarea costa 37,50€, mai ieftin decat Phantasialand sau Europa Park(ambele in Germania)
 • Locurile de parcare sunt in numar suficient, pretul este de 10€/zi
 • La unele Roller-Coaster sunt locuri special amenajate pentru rucsac
 • In tot parcul sunt locuri unde poti sa servesti masa/ sa bei o cafea sau poti alege varianta cu sandwichuri/ bauturi de acasa
 • Destul de Family-friendly, fiind o zona intreaga dedicata copiilor
 • Exista show-uri, chiar si in 3D numai ca noi neintelegand olandeza, am preferat sa bifam alte atractii
 • Roller-Coasterul de lemn „Joris en de Draak” este dublu, in sensul ca exista doua trenuri care  fac un fel de „cursa” intre ele
 • De Vliegende Hollander este un mix de roller-coaster si apa, foarte interesant construit
 • Programul se incheie un  show de apa/foc pe ritm de muzica in Aquanurra Anderrik

Negativ:

 • In comparatie cu parcurile de atractie din Germania, tot ce inseamna Roller-Coaster, sunt mult mai scurte. In Baron spre exemplu, pana sa ma dezmeticesc, eram deja gata.
 • Pentru cei fara copii, carora le place mai mult adrenalina, nu mi se pare extrem de interesant, dar cum spuneam pentru familii este excelent
 • Cand am fost noi, inchiderea a fost la ora 18:00, pe site am vazut ca vara au pana la ora 20:00 si sambata chiar pana la 23:00
 • Punctul asta intra la categoria – personal, dar din Spookslot(castelul bantuit) eu m-am intors din drum pentru ca efectiv nu aveam chef sa tresar de frica doar pentru ca se speriau/ tipau gastile intre ele

Poate si pentru ca vremea a tinut cu noi, poate si pentru ca am tinut cont de dorintele celuilalt, noi am avut o zi superba, chiar daca timpul nu ne-a fost suficient sa bifam toate atractiile. Dar cu siguranta ne vom mai intoarce. O foarte buna prietena a noastra chiar si-a petrecut revelionul in hotelul unui parc de distractii si a spus ca experienta este unica. Plus ca ai si alte avantaje: cum ar fi sa poti bifa atractiile parcului inainte ca acesta sa fie oficial deschis.

Aici gasiti linkul parcului, in caz ca v-am starnit interesul.

Si last but not least: ce parcuri de distractii mai merita vazute si mai ales de ce?

 

 

 

 

 

Banner

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *